13:30

Vimmerby IBK

Referat

Referat: Hovslätts IK 1 - Vimmerby IBK

Det blev storförlust med 2-9 (1-0,0-4,1-5) mot Vimmerby hemma. En match som spelades i skyhögt tempo och det var riktigt bra och sjyst spel. Här hade man inte mycket tid på sig med bollen utan det var stenhård press från båda lagen efter att man tappat bollen. Siffrorna speglar väl inte matchen helt utan den var spelmässigt mycket jämn och spelet böljade fram och tillbaka hela tiden. Matchen hade väl två ansikten. Inledningsvis fram till mitten av andra perioden borde vi lätt matchen med fler mål än ”bara” 1-0 men de hade en riktigt bra målvakt som tog det mesta. Men i takt med att Vimmerby reducerade och tog ledningen i mitten av andra perioden gled matchen över i deras favör. De gjorde även psykoligiskt viktiga 1-4 i slutet av andra, i anfallet innan hade vi mycket bra lägen fram till 2-3. Trots att vi direkt i början av tredje reducerar till 2-4 och kanske var på väg in i matchen hjälper inte det. Vimmerby som i detta läge var grymt fokuserade, stressade och sprang sönder oss helt enkelt. Vi rasar ihop fullständigt i slutet och släpper in 0-5 de sista tio minuterna.